Menue

Esprit husbilar

Res bekvämt under alla årstider!

Nya Esprit kombinerar uttrycksfull, modern design med enastående lyxklasskomfort på ett unikt sätt. Hit hör möjligheten att använda husbilen året runt: Med funktionsdubbelgolvet IsoProtect-Plus är alla modeller inte bara vinterdugliga utan fullständigt vinteranpassade. Dethleffs LifeTime-Plus-konstruktion garanterar dessutom ett bestående värde tack vare den rötsäkra konstruktionen utan träkomponenter.

När det gäller resekomfort och aktiv körsäkerhet kan Esprit stoltsera med ett bredspårigt lågchassi från AL-KO och en hel arsenal av förarassistanssystem. Och den moderna Euro 6 MJet-motorn på 2,3 liter och hela 96 kW (130 hk)* ser till att du tar dig fram snabbt och avspänt.

Välkommen till den nya lyxiga husbilsklassen!
*I Master Class ingår maxi 148 hk

Fördelar med Esprit

 • Stark, snål och ren: 2,3 liters MultiJet Euro 6-motor på 150 hk inngår i Master Class
 • Optimal vinteranpassning med funktionsdubbelgolvet IsoProtect-Plus och frostsäker installation
 • Perfekta köregenskaper: AL-KO lågbyggt, bredspårigt chassi med 145 mm sänkning (Viktökning upp till 4,5 ton är standard i Sverige)
 • Sänkt ram (standard) för extra höga bakre lastutrymmen (250 kg lastförmåga)
 • Enkelbäddarna kan beställas i lågt eller högt utförande. Även i det höga utförandet finns det tillräckligt med utrymme för huvudet och i överskåpen.
 • Attraktivt Gourmet-kök med stora lådor, centrallås, högeffektiva brännare och generösa arbetsytor.

Inredning

 • Master Gloss Cream (tillval) | Amaro: Den genomgående ljuskompositionen med olika effekter framhäver det intressanta samspelet mellan kontrasterande ytor och material.
 • Virginia Eiche | Glamour: I standardinteriören Virginia Eiche kommer ytstrukturens speciella effekt till sin rätt. Bordskanten i äkta trä matchar färgmässigt med interiören.
 • 7150-2 EB | Skylight: Integrationen av förarhytten med de stora fönstren i boutrymmet ger den lyxiga, rymliga känsla som är typisk för integrerade husbilar (bilden visar en valbar design på luckorna och dynor i det äkta lädret Skylight som kan bes
 • 7150-2 EB: Den som vill ha ett högt bakre lastutrymme för transport av vespor eller elcyklar väljer utförandet med höga sängar som finns som tillval (bild). Tack vare de lägre överskåpen som är speciellt utvecklade för detta finns det fortfaran
 • 7150-2 DBM: Bekvämare blir det inte. Kingsizebädden är åtkomlig från tre sidor och är så låg att du kliver i och ur den utan problem. På vänster och höger sida finns höga klädskåp.
 • Utmärkt sovkomfort 196 x 150 cm liggyta med 7-zons EvoPoreHRC-madrass
 • De stora lådorna har förvaringsutrymme i överflöd och låses automatiskt när motorn startas. Bild visar alt. trädekor (tillval)
 • För att det ska gå att få så mycket privat utrymme som möjligt kan badrummet avskärmas helt från bodelen och sovutrymmet i DBT-modellerna. Stora speglar gör att rummet känns ännu större.

Standardinredningar

Trädekor

Virginia Eiche

Master Gloss Cream (tillval)

Bodelsmiljö

Amaro

Glamour

Äkta läder Skylight (tillval)

Mervärde

Inre standardutrustning

Extra breda dörrar till boutrymmet (70 cm) med säkert 2-punktslås, fönster och jalusi av insektsnät....

Eleganta överskåp helt inn i förarhytten med stämnigsfull indirekte belysning (bild visar alt....

Kommer alltid till användning: Golvfack.

Perfekt ansluten med minst fem 230V/USB-uttag.

Det utdragbara skafferiet innehåller ett källsorteringssystem och plats för förvaring av höga...

Kontakterna är behändigt placerade vid ingången.

Yttre standardutrustning

Res säkert med ESP och viktiga förarassistanssystem som standard.

Motståndskraftigt glasfibertak ger bra skydd mot hagel.

Väl isolerad och säker: automotiva ramfönster

Här finns det gott om plats: Höga lastutrymmen i bakpartiet med 250 kg lastförmåga, kan lastas i...

Bekvämt: Utdragbar låda för gasflaskor gör det lätt att byta flaska.

Miljövänlig och kraftfull: Modern EURO-6 motor (2,3 l, 96 kW/130 hk).

Det lågbyggda, bredspåriga AL-KO-chassit garanterar säkra och dynamiska köregenskaper. Det kan...

Dethleffs Lifetime-Plus: Det träfria undergolvet är klädd på båda sidor med GFK.

Delintegrert

Esprit Delintegrerad

Boendekomfort med mysfaktor

Den hör till de snyggaste delintegrerade husbilarna på marknaden och har förstklassig boendekomfort. Snygga belysningsdetaljer i baldakinen, köket och överskåpen ger en extra gemytlig atmosfär.

Den L-formade sittgruppen med fristående bord som kan justeras vågrätt och lodrätt är rymlig och bekväm. De stora panoramatakfönstren i förarhyttshuven och ovanför sittgruppen bildar ett imponerande ljusband som gör att insidan av husbilen badar i ljus.

Integrerad

Esprit Integrerad

Ett designkoncept med sikte på framtiden, laddat med professionell funktionalitet! För dig innebär det en njutbar resa utan kompromisser. Till exempel redan under körningen med den perfekta panoramasikten genom den stora vindrutan. Rutan är perfekt även vid regn och kyla eftersom en extra varmluftsledning från uppvärmningen av bodelen förhindrar att det blir imma eller frost på rutan. Kompromisslös är även komforten i den uppfällbara bädden (standard). Den kan enkelt justeras – finns även i eldrivet utförande som tillval. En intelligent svängkonstruktion i aluminium ger en ordentlig bäddbredd på 150 cm – med väl tilltaget utrymme i höjdled.