Menue
eye trendA for sweden
Kampanjmodell 2020
Vilka planer har du?
Vilka planer har du?
Teaser Dethleffs Webshop
Welcome to the new Dethleffs Webshop
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
SE Teaser Video-Trend
Husbil & Husvagn har filmat Dethleffs Trend Edition
news 900x600
Vis alla news

En revolution för klassikern: Nya Nomad

På utsidan syns det nästan inte vilka stora förändringar som har gjorts i Dethleffs omtyckta serie. Husvagnens välkända form finns kvar, men genom design-bakljusrampens integrerade lampor och kromlisterna på sidorna samt rangerhandtaget i krom förstår man att Nomad har genomgått en stor förvandling detta modellår. En titt på insidan avslöjar direkt att inget är sig likt och att Nomad har fått en helt ny skepnad. Här har helt och hållet attribut som rejäl, vanlig eller traditionell försvunnit utan att husvagnen för den skull känns för skrikig och för mycket. Nya Nomad har lyckats förena klassisk skönhet, praktisk nytta och modern design. ”Medan vår serie Camper främst lockar barnfamiljer, har Nomad istället utvecklats för aktiva par mitt i livet”, förklarar Benjamin Schaden, Dethleffs husvagnsområdeschef. ”Femtio är det nya trettio och aktiva par i sina bästa år vill nu på sin återvunna fritid, när barnen är på väg att lämna boet eller t.o.m. står på egna ben, omge sig med fräscha, ljusa färger, harmoniska nyanser, moderna former och en tilltalande, klassisk design. Allt detta kan vår nya Nomad erbjuda, som trots sin moderna inredning med individuell touch kan garantera att interiören även står sig om tio år”, är Schaden övertygad om. 

Nomad finns med tolv olika planlösningar och två av dem är helt nya i Dethleffs modellprogram. Den omarbetade serien har ett stort urval av dubbel- och enkelsängar med genomtänkta boendeutrymmen, speciellt för par som reser själva. Extra sovplatser kan snabbt ordnas om det kommer besök eller om barn följer med på resan. Som alternativ finns även tre rymliga planlösningar med barnsängar. 

Planlösningarnas påbyggnadslängder sträcker sig från kompakta 550 cm upp till 805 cm. Det finns alltså många alternativ. Från den kompakta resevagnen upp till flergenerations-tandemaxel. Beroende på modell varierar husvagnens bredd mellan 230 till 250 cm. Nomad har en omfattande standardutrustning, som bl.a. innehåller anti-krängningskoppling, självjusterande broms, varmvattenförsörjning, GFK-tak, indirekt rumsbelysning, stort kylskåp, ingångsdörr med fönster och klimatreglerande, ergonomiska 7-zons-madrasser. 

Interiör med nivå – speciellt för nya Nomad 

Dethleffs konstruktörer har vid nyskapandet av Nomad speciellt fokuserat på interiörens design och köket. Inredningen i Nomad består av en harmonisk kombination av möbelfronter i ljust brunt, överskåpsluckor i en högglansig gråbeige nyans samt golv i elegant stenlook. En stämningsfull, indirekt belysning gör den moderna men ändå mysiga miljön ännu hemtrevligare. Det går att välja från tre olika textilvarianter i olika grå nyanser som matchar möblerna. Vissa kuddar har detaljer i konstskinn. Alla kuddtextilier är valda så att de kan kombineras med varandra. Det går därför att sätta en speciell accent med hjälp av kontrastfärgade kuddar. Trädekoren Noce Naganos tvärstruktur ger interiören ett fantastiskt utseende. 

Nomads nya kök innehåller allt vad ett campinghjärta kan önska sig. Här finns en ny, förstklassig köksenhet med anpassade diskhoar och multifunktionella lock. Väggen bakom köket har inte bara ett fönster med rullgardin av hög kvalitet utan är, precis som arbetsbänkens framsida, även upplyst. Stora utdragbara lådor, ett utdragbart skåp samt det stora kylskåpet är en del av Gourmetkökets praktiska detaljer. 

Nya planlösningar 

Nio av de tolv planlösningarna är redan välkända klassiker i Dethleffs modellprogram. Men det finns två nya, som Dethleffs utvecklare är speciellt stolta över. Den första är planlösningen med dubbelsäng Nomad 490 BLF som intill den franska sängen baktill har ett längsgående badrum med en separat tvättrumsdel. Höjdpunkten i denna planlösning är det första frontköket i en 230 cm bred och endast 590 cm lång Dethleffs husvagn. Placeringen i fronten skapar mycket plats och rörelsefrihet och känslan av en öppen planlösning. Tack vare fönstret (standard) som är infällt i främre takdelen i köket kommer det in mycket ljus i den generösa arbetsdelen. Fönster i badrummet ingår också som standard. Tack vare placeringen intill ingången och med sittgruppen i mitten blir synfältet helt fritt när man kommer in i fordonet. Det ger ett helt unikt rumsintryck. För att få en avskild plats kan den bakre delen med sovrum och badrum avskiljas från främre delen med en dörr. 

Nomad 490 EST är en planlösning med enkelsängar och har en total längd på 729 cm. Den imponerar tack vare ett stort badrum baktill med fönster och många förvaringsutrymmen, som sträcker sig över hela bredden på 230 cm. Enkelsängarna är över 2 meter långa, så att även storvuxna personer kan sträcka ut sig bekvämt. I denna planlösning har fokus lagts på sovkomforten och badrummet, som med sin storlek och avskildhet, känns som en litet spaparadis.