Menue
eye trendA for sweden
Kampanjmodell 2020
Vilka planer har du?
Vilka planer har du?
Teaser Dethleffs Webshop
Welcome to the new Dethleffs Webshop
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
SE Teaser Video-Trend
Husbil & Husvagn har filmat Dethleffs Trend Edition
news 900x600
Vis alla news

Generation Scandinavia familjen blir större

Med Generation och varianten Generation Scandinavia som är särskilt konstruerad för vinter- och helårscamping kom Dethleffs förra året ut med en helt ny husvagnsgeneration, i ordets rätta bemärkelse. Specialmodellserien imponerar inte bara genom det fräscha utseendet och den omfattande standardutrustningen, utan har även en planlösning som aldrig tidigare funnits i Dethleffs modellprogram. Generation Scandinavia, med sina modeller konstruerade speciellt för vintercamping, får modellåret 2020 en ovanlig tillökning. Ovanlig eftersom även dessa båda nya planlösningar urskiljer sig från Dethleffs vanliga program. Generation Scandinavia är visserligen redan ovanlig i sig, eftersom den har en helt individuell interiördesign och en vinteranpassad standardutrustning. Men de båda nya planlösningarna 595 RK och 655 RE förstärker dessutom vinterfavoritens fantastiska egenskaper. En av dem är speciellt konstruerad för familjer, som gärna vill mysa tillsammans. Den andra för par som även på semestern vill ha gott om plats för återhämtning. Båda planlösningarna imponerar med en nästan 360-graders panorama-lounge i fronten. Här finns det plats för hela familjen och många gäster.

De nya planlösningarna

Generation Scandinavia 595 RK är en ovanlig familjehusvagn, eftersom hela familjen här sover i samma rum. Baktill finns en bred fransk säng och våningssängar för barnen, så att en familj på fyra personer har gott om utrymme för att mysa och sova. I anslutning till familjesovdelen finns på ena sidan ett badrum och en stor garderob och på den andra sidan ett stort kök med både kokplattor och ugn. Under dubbelsängen och i de många överskåpen finns gott om extra förvaringsytor. Framtill finns en stor lounge som nästan omfattar 360 . Här får hela familjen gott om plats för spelkvällar eller gäster. Gäster som dessutom kan utnyttja denna platsen under natten. 595 RK är precis som alla andra Generation Scandinavia modeller 250 cm bred. Enkelaxlarens påbyggnadslängd är 675 cm. Teknisk tillåten totalvikt är 2 ton.

Generation Scandinavia 655 RE är som en stor lägenhet på hjul avsedd för ett par. Även här är panorama-loungen husvagnens hjärta. Tack vare det anslutande, rymliga köket och en lägre placering precis intill ingången blir synfältet inne i husvagnen fritt. Det ger fordonet ett fantastiskt rumsintryck. Köket avskiljs visuellt från loungen genom en design-möbelenhet. I bakre delen finns sovrummet med två enkelsängar, varav en faktiskt mäter hela 215 cm. Precis som i 595 RK kan sovdelen skiljas av. Generation Scandinavia 655 RE är en tandemaxlare med en påbyggnadslängd på 735 cm och en teknisk tillåten totalvikt på 2,5 ton.

Fördelar med modellerna Generation och Generation Scandinavia

Gemensamt för alla Generation modeller är en omfattande standardutrustning. Den gör att dem till nyckelfärdiga följeslagare för semestern och innebär samtidigt en prisfördel i förhållande till jämförbara standardmodeller. Här ingår bland annat en 70 cm bred dörr med kupé-insteg, skal i vit slätplåt med dekaler som är speciellt anpassade till interiören och indirekt stämningsbelysning som sprider ett behagligt sken inuti fordonet.

Men det är inte bara standardutrustningen som gör Generation till något alldeles speciellt utan det är framför allt designen som skiljer den från mängden. När det gäller interiören har Dethleffs designer slagit in på en innovativ väg bortom de aktuella huvudmodellserierna. För Dethleffs är det ett helt nytt utseende på snickerierna med en ny utformning av överskåpluckorna. Resultatet är en husvagn med en modernitet och interiör som sticker ut från det hittillsvarande programmet.

Interiör och exteriör

För interiören finns det två designvarianter: en snickeridekor med matchande inredning för Generation och en för Generation Scandinavia med vinterkomfortutrustning. Snickerierna är de samma för båda varianterna och utmärker sig framför allt genom överskåpens avsmalnande form bakåt. Det här konstruktionen gör att utrymmet invändigt ser större ut, utan att förvaringsutrymmet minskas i någon större utsträckning.

För Generation har man i motsats till Scandinavia-varianten nästan helt avstått från trädekor. Överskåpsluckorna drar blickarna till sig med en modern färgsättning som går från ljusgrå till mörk antracit. Passande till detta finns dynklädsel i modern brun färg med en grå dekor som går att ta bort.

Generation Scandinavia däremot som är särskilt konstruerad och utrustad för Europas kallare regioner, har en ljus, varm träton, som bryts av med kromade detaljer på överskåpen. Till detta kommer antracitfärgad dynklädsel med ljusgrå kant.

Utifrån smälter alla Generation modeller perfekt in i Dethleffs modellprogram och imponerar med en modern design-bakljusramp med integrerade lampor samt snygga dekaler. Standard är bland annat ett skal av slätplåt, aluminiumfälgar, dragkåpa, rangerhandtag i krom, en Midi-Heki med vev, plus kupé-insteget som redan har nämnts ovan, 70 cm bred ingångsdörr, indirekt stämningsbelysning och för Generation modellerna en Combi-4-uppvärmning. För de fem planlösningarna i Generation Scandinavia har fokus legat på vinterbonaden. Därför finns de som standard med vattenburen värme och -golvuppvärmning, uppvärmda och isolerade avloppsledningar och XPS-isolering. Det gör dem perfekt rustade för alla årstider och regioner.

Planlösningar

Generation finns i fem planlösningar som alla är 230 cm breda och har en påbyggnadslängd från 570 till 630 cm. Teknisk tillåten totalvikt ligger på 1 800 kg. De fem planlösningarna för varianten Generation Scandinavia däremot är alla 250 cm breda och har en påbyggnadslängd från 650 till 765 cm. Här kan hela familjen vara inomhus när det är för kallt ute. Teknisk tillåten totalvikt ligger på 2 ton för den minsta modellen och 2,5 ton för de båda större modellerna.

Gemensamt för alla planlösningar är att de inte funnits tidigare i Dethleffs modellprogram. Det som varierar är antingen längden eller uppdelningen och därför är hela Generation och Generation Scandinavia seriens specialmodeller något utöver det vanliga. Eftersom Dethleffs koncentrerar sig på ett fåtal planlösningar och endast erbjuder alla fordon i de beskrivna utrustningsvarianterna och den beskrivna designen kan specialmodellsserien med nyckelfärdig standardutrustning erbjudas till ett mycket attraktivt pris-/prestandaförhållande.

Generation Scandinavia