Menue
eye trendA for sweden
Kampanjmodell 2020
Vilka planer har du?
Vilka planer har du?
Teaser Dethleffs Webshop
Welcome to the new Dethleffs Webshop
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
SE Teaser Video-Trend
Husbil & Husvagn har filmat Dethleffs Trend Edition
news 900x600
Vis alla news

Globeline: en ny stjärna på Dethleffs himmel

På CMT i Stuttgart, som äger rum den 12 till 20 december 2019, visar Dethleffs sin nyaste stjärna – en husbil med äkta stjärna: Globeline T 6613 EB på Mercedes Sprinter-bas utökar portföljen för företaget från Allgäu med en komplett delintegrerad med enkelsängar. Den omvandlar utmärkt fördelarna med Sprinter-chassit till utmärkt resekomfort. Globeline satsar på en fräsch, attraktiv in- och utvändig design och övertygar med den dynamiska formgivningen och mycket komfort, typiskt Dethleffs helt enkelt. Globeline finns som planlösning T 6613 EB med en av de populäraste och mest efterfrågade rumsindelningarna på marknaden, nämligen en enkelbäddsplanlösning på mindre än 7 m total längd, under 3,5 ton totalvikt och med stort garage. Som tillval kan den delintegrerade också beställas med en extra (nedfällbar) säng. Körkomforten är utmärkt tack vare de moderna körassistanssystemen, en utmärkt traktion genom bakhjulsdrivningen, ergonomiska pilotsäten och den effektiva och starka motorn med 143 hk med miljöklass VI D. Det går även att beställa Globeline med den extremt mjukt och jämnt växlande 7G-Tronic-Plus automatlådan inklusive hold-funktion.

Pluspunkter invändigt
Interiören i Globeline briljerar med moderna linjer och en elegant, ljus design. Vita skåpsluckor i högglans och smart valda ljusaccenter får interiören att stråla precis som man kan förvänta sig av en stjärna.

Andra pluspoäng i planlösningen är den rymliga L-soffgruppen med fristående bord (även inställbart på höjden som tillval), den 70 cm breda entrédörren, plus de bekväma pilotsätena inklusive inställning av höjd och lutning med integrerat nackstöd och armstöd. Som tillval kan de båda enkelsängarna bak konverteras till en stor bädd med några få handgrepp. Som tillval kan även en nedfällbar enkelsäng beställas.

Pluspoäng utvändigt
På utsidan lägger man direkt märke till den dynamiska formgivningen av den delintegrerade med de breda kantlisterna och de bilinspirerade integrerade bakljusen. Det stora garaget är perfekt för det skrymmande semesterbagaget.

Globeline T 6613 EB är 696 cm lång, 233 cm bred och 300 cm hög. Som standard finns den i vitt, som tillval kan den beställas med stylepaket med en förarhytt i svart metallic, silverfärgad påbyggnad och andra styleelement som karmfönster och en kromad kylargrill.

Pluspoäng Mercedes-chassi
Globeline glänser med en hel rad assistanssystem som standard. Bland dem finns de gängse som ABS, ESP, ASR och en elektronisk bromskraftfördelning plus en backstarthjälp. Lite mer ovanligt för en bashusbil är däremot komponenter som den aktiva bromsassistenten, Mercedes emergency call system, en haveriassistans, en avåkningsvarnare, ljusassistent och till och med en sidovindsassistent. Tack vare alla de här systemen är det inte bara ytterst bekvämt att resa med Globeline utan också mycket säkert. Som tillval går det också att beställa fler system som är till stor hjälp som bland annat en regnsensor, den aktiva avståndsassistenten DistronicPlus, en trafikmärkes- eller attention-assistent, som aktiveras om tecken på trötthet finns.