Menue
eye trendA for sweden
Kampanjmodell 2020
Vilka planer har du?
Vilka planer har du?
Teaser Dethleffs Webshop
Welcome to the new Dethleffs Webshop
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
Allt om Husvagn & Campings första intryck av Dethleffs Pulse
SE Teaser Video-Trend
Husbil & Husvagn har filmat Dethleffs Trend Edition
news 900x600
Vis alla news

Visas för första gången på CMT – en omtyckt planlösning för den kommande generationen

Med Generation och varianten Generation Scandinavia som är särskilt konstruerad för vintercamping startar Dethleffs i ordets rätta bemärkelse en ny husvagnsgeneration modellåret 2019. Serien med specialmodeller omfattar fem nya planlösningar, som inte finns i Dethleffs gängse modellprogram, plus tre ytterligare modeller som är specialkonstruerade för vintercamping. De här modellerna med det passande namntillägget ”Scandinavia” har en helt egen interiördesign och vinteranpassad utrustning som bland annat imponerar med vattenburen värme och golvvärme. På CMT-mässan 2019 visar Dethleffs för första gången Generation Scandinavia 695 BQT live – Dethleffs enda planlösning med frontkök. Den här modellen briljerar med en attraktiv rumsuppdelning och med mycket plats tack vare en bredd på 250 cm och en påbyggnadslängd på 765 cm. Den skulle enkelt kunna kallas för en tvårumslägenhet på hjul. Det går nämligen bekvämt att avgränsa raumbadet som går över hela bredden bak och sovdelen med queensäng från bodelen. Bodelen domineras av en stor rund soffgrupp med fristående bord och längsgående bänk mitt emot. I den här loungen får fem personer mer än väl plats för att njuta av en flerarätters middag middag som har trollats fram i det generösa frontköket. Köket är husvagnens hjärta. Placeringen i fronten skapar mycket plats och rörelsefrihet och känslan av en öppen köksplanlösning. Tack vare fönstret (standard) som är infällt i främre takdelen kommer det in mycket ljus i den generösa arbetsdelen. Som standard finns för övrigt också ett fönster i badrummet.

Totalvikten för den helt vinterbonade planlösningen är 2,5 t. Dessutom får den pluspoäng för en lastkapacitet på 550 kg. Generation Scandinavia BQT har ett pris på 37.990,- euro.

Fördelar med modellerna Generation och Generation Scandinavia
Gemensamt för alla Generation-modeller är en omfattande standardutrustning. Den gör att dem till nyckelfärdiga följeslagare för semestern och innebär samtidigt en prisfördel på ca. 4.000,- euro i förhållande till jämförbara standardmodeller. Här ingår bland annat en 70 cm bred dörr med kupé-insteg, ytterskal i vit slät plåt med dekaler som är speciellt anpassade till interiören, en 70 cm bred entrédörr och en indirekt stämningsbelysning som sprider ett behagligt ljus inuti fordonet.

Men det är inte bara standardutrustningen som gör Generation till något alldeles speciellt utan det är framför allt designen som skiljer den från mängden. När det gäller interiören har Dethleffs designer slagit in på en innovativ väg bortom de aktuella huvudmodellserierna. För Dethleffs är det ett helt nytt utseende på snickerierna med en ny utformning av takskåpluckorna. Resultatet är en husvagn med en modernitet och interiör som sticker ut från det hittillsvarande programmet.

Interiör och exteriör
För interiören finns det två designvarianter: en snickeridekor med matchande inredning för Generation och en för Generation Scandinavia med vinterkomfortutrustning. Snickerierna är de samma för båda varianterna och utmärker sig framför allt genom takskåpens innovativa avsmalnande form bakåt. Det här konstruktionen gör att utrymmet invändigt ser större ut optiskt utan att förvaringsutrymmet minskas i någon större utsträckning.

För Generation har man i motsats till Scandinavia-varianten nästan helt låtit bli trädekor. Takskåpluckorna briljerar med en modern färgsättning som går från ljusgrå till mörk antracit. Passande till detta finns dynklädsel i modern brun färg med ett borttagbart, grått dekorelement.

Generation Scandinavia däremot som är särskilt konstruerad och utrustad för Europas kallare regioner, har en ljus, varm träton, som bryts av med kromade detaljer på takskåpen. Till detta kommer antracitfärgad dynklädsel med ljusgrå kant.

Utifrån smälter alla Generation-modeller perfekt in i Dethleffs modellprogram och övertygar med ett modernt designat bakljusfäste med integrerat ljus plus dekaler med snygg design. Standard är bland annat ett ytterskal av slät plåt, aluminiumfälgar, dragskydd, rangerhandtag i krom, en Midi-Heki med vev, plus kupé-insteget som redan har nämnts ovan, den 70 cm breda entrédörren, den indirekta stämningsbelysningen och för Generation-modellerna en Combi-4-uppvärmning. För de tre planlösningarna för Generation Scandinavia har man lagt extra vikt på att den ska vara vinteranpassad, därför finns som standard XPS-isolering, uppvärmda och isolerade avloppsledningar, vattenburen värme och och vattenburen golvvärme. Det gör dem perfekt rustade för alla årstider och regioner.

Planlösningar
Generation finns i fem planlösningar som alla är 230 cm breda och har en påbyggnadslängd från 570 till 630 cm. Den högsta totalvikten ligger på 1.800 kg. De tre planlösningarna för varianten Generation Scandinavia däremot är alla 250 cm breda och har en påbyggnadslängd från 650 till 765 cm. Då finns det plats för hela familjen inuti också när det är kallt. Totalvikten ligger på 2 t för den minsta modellen och vid de båda större modellerna på 2,5 t.

Gemensamt för alla planlösningar är att de inte finns tidigare i Dethleffs modellprogram. Det som varierar är antingen längden eller uppdelningen och gör hela Generation-serien med specialmodeller till något utöver det vanliga. ”Vi säkerligen inte uppfunnit hjulet på nytt med planlösningarna för vissa uppdelningar finns så klart redan hos oss, men med andra mått eller i andra varianter”, förklarar Benjamin Schaden, affärsenhetschef husbilar hos Dethleffs. ”För oss var det viktigt att göra något helt nytt med Generation. Inte bara en ny modellserie med annan design utan också med planlösningar som inte har funnits på det här sättet hos oss. Vi vill presentera ett helt nytt fordon för våra kunder, som är ett nytt alternativ för dem men som inte konkurrerar med vårt hittillsvarande modellprogram. Trots detta har vi kvar vår identitet och erbjuder planlösningar både för par som reser själva, familjer eller för par som ibland reser med flera personer.”

Eftersom Dethleffs koncentrerar sig på ett fåtal planlösningar och endast erbjuder alla fordon i de beskrivna utrustningsvarianterna och beskriven design, går det att erbjuda serien med specialmodeller med nyckelfärdig standardutrustning till ett mycket attraktivt pris i förhållande till kvaliteten.