Menue
Dethleffs vinterproof
Swoosh

VÄLKOMEN IN I VÄRMEN!

Dethleffs gör sina husvagnar och husbilar vinterklar

Vi vet allt om den stränga vintern. En vinter med mycket snö och solsken från en molnfri himmel. En vinter med iskalla nätter och upptining. För Dethleffs är "vuxit upp" i Alperna och har från dag ett varit specialiserat på utveckling av vinterlämpliga komponenter för husvagnar och husbilar.


Just av
denna anledning, vet vi också att det är viktigt med ett bra och varmt inomhusklimat  på vintercamping. AirPlus ventilation bakom överskåpen och en mycket god isolering av konstruktionen är standard på Dethleffs. De flesta husvagnar och husbilar kan även utrustas med en behaglig ALDE varmvattenuppvärmning som tillval.

Air Plus

AirPlus ventilerar takskåpen integrerat och förhindrar därmed kondensbildning

LifetimePlus

XPS-isolering och 34 mm väggtjocklek och 41 mm golvtjocklek för bästa isolering även vid iskalla temperaturer

Wasserschläuche

Vattenledningarna läggs direkt på värmerören och skyddas därmed så att de inte fryser till (bild ALDE-värmare)

Fussbodenheizung

Vare sig den arbetar med varmvatten eller el: Golvvärmen ger härligt varmara fötter och en jämn värmefördelning (bild: ALDE golvvärme)

Dethleffs vintercamping: Samla pluspoäng i minusgrader *!

  • ALDE varmvattenuppvärmning eller varmluft blåseruppvärming
  • Stark XPS isolering
  • God ventilation
  • Andningsbara material
  • Elektrisk eller vattenburen golvvärme
  • Isolerat och uppvärmt avloppsrör och vattenlås

* Delvis som innehåll i Vinterkomfort paketet (tillval)

Här kan du ladda ner mer information till temat "vintercamping":

Vinterbooklet husvagnar

Vinterbooklet husbilar

Målarark till barn

Ät glass inomhus med istappar hängande utanför

Dethleffs testar vinteregenskaperna till det yttersta!

waermebild

Dethleffs är alla standardhusvagnar från Camper-klassen och upp användbara på vintern i att de uppfyller kriterierna i standardtest steg 2: Vid 0 grader utomhus måste husvagnans interiör ständigt kunde uppvärmas till +20 grader.

Även kriterierna för standardtest steg 3 klarar Dethleffs fint tack vare de förstaklassiga Vinterkomfort paket. Alla husvagnar och husbilar med Vinterkomfort paket kan värmas upp till 20 grader inom högst fyra timmar även när utetemperaturen säger -15 grader.

 

 

Vinterduglig eller vinteranpassad?

Vinterduglig innebär att husvagnens innerutrymmen kan värmas upp till och hållas vid 20 °C om utetemperaturen är 0 °C. Detta klarar alla standardfordon från Dethleffs. Ett fordon är för de flesta tillverkare vinteranpassat vid standardprovnivå 3 i DIN EN 1645-1. Här måste ett helt nedkylt fordon som håller –15 grader inom bara fyra timmar kunna värmas upp till +20 grader.

Och för att bevisa att Dethleffs fordon kan hantera själv svår frost, utfördes av ALDE i Sverige en köldkammaratest på en vanlig husvagn Beduin VIP 760 DR med ALDE värme och  Vinterkomfort paket ALDE Snow. Husvagnan testades enligt testkriterierna i DIN EN 1645-1, där husvagnan kyldes till -15 grader Inom fyra timmar efter får inomhustemperaturen stiga till trevliga 20 grader. Vår husvagn bringade bara 2,5 timmar för att nå +20 grader. Så, bara för att betona husvagnans vinterförhållanden sänks utetemperaturen i köldkammaret vidare till hela -30 grader, vilket inte är ovanligt på vintern i norra Skandinavien. Resultatet blev att det inte bara spridas en behaglig värme inne i vagnen, men också ett brett leende i ansiktet av tekniker från Dethleffs och journalister som deltog i testet.

Betyg: Garanterat vinteranpassad!

Dethleffs Vinterkomfort paket: Kallt och snö kom igen!

Med en Vinterkomfort paket från Dethleffs kan du enkelt hålla varm även i den kallaste tiden på året. Vad är dina planer för din vintersemester? Åk skidor eller ut och vandra i snön? Vi ser till att din husvagn eller husbil är vinterlämplig och är glada att ge tips och råd, vilka vinterutrustning eller Vinterkomfort paket som passar dina behov!

 

 

Vinterkomfort paket för husvagnar

Vinterkomfort cara SE 2018

Vinterkomfort paket för husbilar

Vinterkomfort moca SE 2018