Menue
Header Camper Can 24

Två nya produktlinjer, elva nya designer

Globetrail Classic Navi24

Purister och gourméer väljer: Den som vill ha ett välutrustat fordon med allt det nödvändigaste hittar sitt fordon i Classicvarianten.

Dethleffs Globetrail Classic

Globetrail Advantage Navi24

Den som vill ha det mer personligt väljer Advantage-varianten och gläder sig över ännu mer standardutrustning och har större urval när det gäller inredning och tilläggsutrustningarna.

Dethleffs Globetrail Advantage

Dethleffs lanserar camper van-serien Globetrail på marknaden

Dethleffs utökar modellutbudet avsevärt för den fortfarande unga camper van-serien Globetrail. Till modellåret 2024 tillkommer nya längder och nya badrumsvarianter. Det finns då elva planlösningar för Globetrail. Som orientering framöver ska även de båda produktlinjerna Classic och Advantage fungera. För modellåret 2024 erbjuder Dethleffs totalt elva olika planlösningsdesigner för camper van-serien Globetrail.

För att leva upp till de individuella önskemål om utrustning och komfort som camper van-kunderna har, så kommer Dethleffs i framtiden att dela in utrustningsvarianterna för Globetrail i två olika produktlinjer. Produktlinjen Classic utgör bassegmentet. Här hittar du modeller baserade på Fiat Ducato, Citroen Jumper eller Ford Transit med attraktivt grundpris och standardutrustning. Vid samma basfordon har Advantage-linjen för Globetrail-modellerna en omfattande standardutrustning. Hit hör exempelvis ramfönster, markiser och mycket mer.

För serien Globetrail till modellåret 2024 har Dethleffs utarbetat fem badrumsvarianter: fast badrum, kompakt badrum, reguljärt badrum, vridbadrum och komfortbadrum. Medan planlösningar med reguljärt badrum återfinns i båda produktlinjer, så finns vridbadrum och komfortbadrum endast i Advantage och fasta och kompakta badrum endast i Classic.

Globetrail 540 DR är en mycket kompakt, smidig och samtidigt bekvämt utrustad camper van: Med en längd på 5,4 meter måste den kortaste modellen i den här serien varken avstå från badrum, kök eller sittgrupp. Detta tricks lyckas den med tack vare ett smalt reguljärt badrum och en anpassning av kök och sovrum, som exempelvis genom att smalna av sängen i fotänden.

Med Globetrail 600 DF och 600 DR inför Dethleffs till modellåret 2024 två nya varianter med tvärställd säng i sexmetersklassen. Medan Globetrail 600 DF med fast badrum och klassisk planlösning är en kostnadseffektiv basmodell så imponerar Globetrail 600 DR med ett större badrum, där den dubbla användningen av mittgången banar väg för en mycket rymlig dusch.

Globetrail 600 ER är trots sina ringa sex meters längd utrustad med längsgående sängar och behöver tack vare det reguljära badrummet ändå inte tumma på några bekvämligheter. Alla Globetrail-modeller på Stellantis-bas kan som tillval utrustas med ett uppfällbart tak med två extra sängar eller med en frontutbyggnad med fönster ovanför förarhytten.

Ford Transit fungerar som basfordon för den nya Globetrail 590 DK med kompakt badrum och den kända Globetrail 590 DC med komfortbadrum. Modellåret 2024 har båda som standard en förlängning av den tvärställda sängen. Man får då en 201 centimeter lång säng.

Medan Globetrail 590 DK tillhör produktlinjen Classic så placerar Dethleffs Globetrail 590 DC i den mer generöst utrustade varianten Advantage. Den senare är som standard utrustad med ett dubbelgolv, en komfortsäng med tallriksfjädersystem och en kök med stora lådor som man kommer åt in- och utifrån.

;