Menue
eyec caravan sicherheit

Säkerhet

Heltäckande säkerhet!

Säkerhet har lång tradition hos oss. Sedan mer än 20 år tillbaka erbjuder vi regelbunden förarutbildning för alla husvagnsentusiaster. För trots all modern säkerhetsteknik är den mänskliga faktorn fortfarande den viktigaste i slutändan. Och deltagarna meddelar oss regelbundet att även sådana som är gamla och erfarna alltid lär sig något nytt.

När det gäller säkerhetsutrustning ligger Dethleffs husvagnar i täten. Helt enkelt därför att våra kunders säkerhet har högsta prioritet. Säkerhetsrelevanta komponenter som ett märkeschassi av hög kvalitet, självjusterande trumbromsar, märkesdäck med stora säkerhetsreserver och mycket annat är därför standard.

Husvagnar

AntiSchlinger System

Anti-krängnings-system  - Anti-krängnings-systemet bromsar på samma sätt som ESP på personbilar, så att en husvagn som börjar svänga åt sidorna inom några bråkdelar av en sekund bromsas in mjukt och återgår till ett säkert körtillstånd.

Gasfilter im Kasten 300dpi web

Gastryckreglage med kollisionssensorn  - Gastrycksreglagen har en säkerhets- och en komfortkomponent: För det första ser den inbyggda kollisionsgivaren till att gastillförseln bryts direkt vid en krock, så att gasen inte kan strömma ut okontrollerat. Denna skyddsanordning gör det möjligt att ha gasdriven utrustning igång även under körning!

Rauchmelder V3

Brandvarnare- En beprövad livräddare. Varnar med ett genomträngande pipljud vid rökutveckling.

DET selbstnachstellendeBremsweg

De självjusterande bromsen - ger optimal, kort bromslängd

Nomad 540RE Octagon Stossdaempferr RUP8359 web

Axelstötdämpare - för optimal väghållning

Nomad 540RE Chassis RUP8397 web

Märkeschassi- från ledande, tyska tillverkare

Nomad 540RE Zugkopf Deichselabdeckung RUP8387 web

Speciellt draghuvud - förhindrar pendling och krängning

Husbilar

ESP Pylon Advantage

ESP (elektronisk stabilitetskontroll) – håller fordonets riktning och hjulens rörelse under kontroll. Vid behov, alltså särskilt i farliga körsituationer, verkar den genom att bromsa enskilda hjul eller sänker fordonets tempo genom att sänka motoreffekten.

Andra viktiga förarassistanssystem:

  • ASR (Anti Slip Regulation) – för att undvika att hjulen börjar spinna i uppförsbacke
  • Hill Holder – förhindrar att fordonet rullar baklänges i uppförsbacke
  • HBA (Hydraulic Brake Assistance) – hjälp vid nödbromsning. Systemet känner av en nödinbromsning och förstärker vid behov trycket på pedalen
  • Överrullningsskydd– minskar krängningar och förbättrar stabiliteten även i kurvor
  • Hill Descent Control – bidrar till att önskad hastighet (upp till max. 30 km/h) bibehålls utan att föraren måste bromsa hela tiden. Föraren kan ägna sig helt åt styrningen (aktiveras med en knapp på instrumentpanelen).
Advantage T 3Punkt Gurt

Trepunktsbälte: - Alla säten i färdriktningen har trepunktsbälten och stabila nackstöd av samma typ som i personbilar.