Menue

Esprit

Res bekvämt under alla årstider!

Esprit kombinerar uttrycksfull, modern design med enastående lyxklasskomfort på ett unikt sätt. Hit hör möjligheten att använda husbilen året runt. Med det nya funktionsdubbelgolvet IsoProtectPlus är alla modeller inte bara vinterdugliga, utan fullständigt vinteranpassade. Dethleffs LifeTime-Plus-konstruktion garanterar dessutom ett bestående värde tack vare den rötsäkra konstruktionen utan träkomponenter. När det gäller resekomfort och aktiv körsäkerhet kan Esprit stoltsera med ett bredspårigt lågchassi från AL-KO och en hel arsenal av förarassistanssystem. Och den moderna Euro 6 MJet-motorn på 2,3 liter och hela 96 kW (130 hk) ser till att du tar dig fram snabbt och avspänt. Välkommen till husbilarnas komfortklass!

Fördelar med Esprit

 • Stark, snål och ren: 2,3 liters MultiJet Euro 6-motor på 96 kW (130 hk)
 • Optimal vinteranpassning med IsoProtectPlus funktionsdubbelgolv och frostsäkra installationer
 • Perfekta köregenskaper: AL-KO lågbyggt, bredspårigt chassi med 145 mm sänkning (Viktökning upp till 4,5 ton är standard i Sverige)
 • Sänkt ram (standard) för extra höga bakre lastutrymmen (250 kg lastförmåga)
 • Nyhet: Dethleffs Naviceiver inkl. navigation, DAB+ radiomottagning och spegling av manöverpanelen i förarhytten (tillval)
Inredning
 • T 7150-2 EB | Master Gloss Cream (tillval) | Goa: Den genomgående ljuskompositionen med olika effekter framhäver det intressanta samspelet mellan kontrasterande ytor och material.
 • T 7150-2 Virginia Eiche | Amaro: Den enhetliga överskåpskonstruktionen sträcker sig ända in i förarhytten så att den integreras med bodelen och ger ett rymligt och luftigt intryck.
 • Master Gloss Cream | Skylight (båda tillval): Integrationen av förarhytten med de stora fönstren i bodelen ger den lyxiga, rymliga känsla som är typisk för integrerade husbilar.
 • 7150-2 EB: Den som vill ha ett högt bakre lastutrymme för transport av vespor eller elcyklar väljer utförandet med höga sängar som finns som tillval
 • 7150-2 DBM: Bekvämare blir det inte. Kingsizebädden är åtkomlig från tre sidor och är så låg att du kliver i och ur den utan problem.
 • De stora lådorna har förvaringsutrymme i överflöd och låses automatiskt när motorn startas.
 • Den stora, 190 liters kyl- / fryskombinationen kan på begäran fås med ugn.
 • För att det ska gå att få så mycket privat utrymme som möjligt kan badrummet avskärmas helt från bodelen och sovutrymmet i DBT-modellerna.

Standardinredningar

Houtdecor

Virginia Eiche

Master Gloss Cream (tillval)

Bodelsmiljö

Amaro

Goa

Äkta läder Skylight (tillval)

Pluspunkter

Inre standardutrustning

Extra bred bodelsdörr (70 cm) med säkert 2-punktslås, fönster och myggnätsrullgardin. Kan fås med...

Överskåpsluckorna, som stängs mjukt med softindrag, når ända in i förarhytten och har indirekt...

Kommer alltid till användning: Golvfack.

Heltäckande försörjning med sju 230 V-uttag och två USB-uttag.

Exklusiv kontrollpanel med visning av ström och vatten samt utomhus- och inomhustemperatur.

Kontakterna är behändigt placerade vid ingången.

Yttre standardutrustning

Motståndskraftigt glasfibertak ger bra skydd mot hagel.

Res säkert med ESP och viktiga förarassistanssystem som standard. Se sidan 128.

Det bredspåriga lågchassit från AL-KO garanterar säkra och dynamiska köregenskaper. Det har en...

Utdragbar låda för gasflaskor gör det lätt att byta flaska.

I det höga, bakre garaget finns plats för både det ena och det andra. Det har 250 kg lastförmåga och...

Dethleffs LifeTime-Plus: Det träfria undergolvet är klätt med glasfiberförstärkt plast på båda...

Den moderna EURO 6-motorn (2,3 l, 96 kW / 130 hk) är både miljövänlig och kraftfull.

Väl isolerad och säker: automotiva ramfönster

Delintegrerad

Esprit – Delintegrerad

Boendekomfort med mysfaktor

Den hör till de snyggaste delintegrerade husbilarna på marknaden och har förstklassig boendekomfort. Snygga belysningsdetaljer i baldakinen, köket och överskåpen ger en extra gemytlig atmosfär. Den L-formade sittgruppen med fristående bord som kan justeras vågrätt och lodrätt är rymlig och bekväm. De stora panoramatakfönstren i förarhyttshuven och ovanför sittgruppen bildar ett imponerande ljusband som gör att insidan av husbilen badar i ljus.

Integrerad

Esprit – Integrerad

Ett designkoncept med sikte på framtiden, laddat med professionell funktionalitet! För dig innebär det en njutbar resa utan kompromisser. Till exempel enastående panoramasikt genom den stora vindrutan vid körning. Rutan är perfekt även vid regn och kyla eftersom en extra varmluftsledning från uppvärmningen av bodelen förhindrar att det blir imma eller frost på rutan. komforten i den uppfällbara bädden (standard). Den kan enkelt justeras – finns även i eldrivet utförande som tillval. En intelligent svängkonstruktion i aluminium ger en ordentlig bäddbredd på 150 cm – med väl tilltaget utrymme i höjdled.