Menue

Säkerhet

Säker runtom!

Resa utan risik. Njuta utan gräns.
När det gäller din säkerhet, går vi inte på kompromiss. Varje Dethleffs fordon blir producerad på vår fabrik i Isny i det sydtyska Allgäu efter de högsta kvalitetskraven. Till Dethleffs säkerhetsutrustning hörar i de flesta fordon livräddande systemer som ESP i husbilar och Säkerhets paket i husvagnar. Omfattande kvalitetskontroll garanterar dessutom, att du har de bästa förutsättningar för obegränsad körglädje.

Professionell säkerhet i din husvagn

Säkerhet har lång tradition hos oss. Sedan mer än 20 år tillbaka erbjuder vi regelbunden förarutbildning för alla husvagnsentusiaster. Eftersom kundernas säkerhet är viktig för oss har Dethleffs husvagnar i många år levererats med en omfångsrik säkerhetsutrustning som standard. Märkesdäck från västeuropeiska tillverkare, förstklassiga chassin från AL-KO, AL-KO ATC säkerhetskoppling, AAA-broms och mycket mer är standard på alla husvagnar av Camper, Nomad, Beduin och Exclusiv-modellserierna.

Tekniska säkerhets-innovationer

AL-KO ATC ger maximal aktiv körsäkerhet på högsta nivå

ALKO AKS förhindrar pendling och krängning

Påskjutsbromssystem

Extra bromslampa

Märkeschassi från AL-KO

Välupplyst bak

Bildskärm från backningskamera

Bildskärm från sidokamera

Innovativt kamerasystem

Märkesdäck tillverkade i Västeuropa

Säkerhets paketet från Dethleffs

A LKO Octagon axelstötdämpare

Resa avslappnad - med säkerhet an bord

Professionel säkerhet i din husbil

En garanti för en avspänd resa: ESP (elektronisk stabilitetskontroll) som standard. ESP är en säkerhetdetalj som numera är obligatorisk i personbilar. Facktidskrifter som tyska ”promobil” kräver att ESP ska vara standard i husbilar. Hos Dethleffs hör detta
livräddande system till standardutrustningen.

ESP håller fordonets riktning och hjulens rörelse under kontroll. Vid behov, alltså särskilt i farliga körsituationer, verkar den genom att bromsa enskilda hjul eller sänker fordonets tempo genom att sänka motoreffekten. På så sätt hålls fordonet säkert på vägen.

Dessutom innehåller den senaste generationens ESP fler, viktiga körassistanssystem:

  • ASR (Anti Slip Regulation) – för att undvika att hjulen börjar spinna i uppförsbacke
  • Hill Holder – förhindrar att fordonet rullar baklänges i uppförsbacke
  • HBA (Hydraulic Brake Assistance) – hjälp vid nödbromsning. Systemet känner av en nödinbromsning och förstärker vid behov trycket på pedalenl
  • Överrullningskydd – minskar krängningar och förbättrar stabiliteten även i kurvor

Hill Descent Control – bidrar till att önskad hastighet (upp till max. 30 km/h) bibehålls utan att föraren måste bromsa hela tiden. Föraren kan ägna sig helt åt styrningen (aktiveras med en knapp på instrumentpanelen).

Fler standardfunktioner hos Dethleffs husbilar: Brett chassi (Fiat eller AL-KO) som gör att husbilen ligger betydligt lägre mot vägen. Spårbredden hos Fiatchassit som används av Dethleffs är exempelvis 190 mm bredare än hos standardchassit från Ducato (gäller inte för de smala Globebus-modellerna).

Airbag på förarplatsen är standard. Och airbagen för passageraren ingår i det Chassi
paketet (ingår i Globebus Active Edition, Trend for Sweden, Scandinavian Magic och Master Class i Sverige).